Tipuri de droguri

>>Afla care sunt cele mai periculoase droguri, cum arata si mai ales care sunt efectele secundare ale stupefiantelor. Noi ti le prezentam ca sa nu mai fii curios(oasa) si sa stii cum sa te feresti!
Opiaceele (sau euforicele): opiul, morfina, codeina, heroina.
Stimulantele: cocaina, amfetaminele, metamfetaminele, khatul, cafeinicele, steroizii anabolizanti.
Sedativele (sau antidepresivele): barbiturice, benzidiazepina, metaqualone.
Halucinogenele: LSD, ecstasy, canabis, ketamina, marijuana, ciupercile halucinogene.

>>Opiul (papaver somiferum)
Se extrage dintr-o planta asemanatoare cu macul de la noi din tara. Tulpina, frunzele si capsulele imature secreta, atunci cand sunt rupte sau taiate, un suc alb, lipicios, numit latex. In contact cu aerul acesta se inchide la culoare, devine brun si se solidifica. Prin tratare (incalzire, coacere, fermentare) se elimina impuritatile vegetale si se obtine opiul pentru fumat, care are aspectul plastilinei si culoarea cafeniu inchis. Cand este fumat degaja un miros acru, intepator. In medicina opiul se foloseste in cantitati mici ca somnifer, calmant, analgezic, fiind mai ales utilizat ca materie prima pentru fabricarea legala a morfinei, a codeinei si a altorderivati.

>>Heroina
A aparut in: 1874. Ce este: un derivat semisintetic al morfinei. Cel mai periculos stupefiant, induce o puternica dependenta fizica si psihica. Este de trei sau patru ori mai puternic decat morfina si initial era considerat un analgezic ce nu creeaza dependenta, substitut al morfinei.
Cum arata: alb, cenusiu, roz, brun.
Gust: amar; prin incalzire degaja miros de otet.
Cum se consuma: cel mai folosit mod de utilizare este prin injectare (subcutanata, intramusculara sau chiar intravenoasa), dar sub forma de pudra poate fi prizata sau fumata.

>>Cocaina
A aparut in: 1860, cand a fost pentru prima oara extrasa din frunzele de coca. Ce este: o substanta extrasa din frunzele de coca prin procedee chimice, cu ajutorul unui solvent ca petrolul sau kerosenul.
Cum arata: forma de baza este crack-ul, care se prezinta ca niste cristale bej sau brune; rafinata, este o pudra alba. Clorhidratul de cocaina este obtinut din tratarea pastei de coca cu acid clorhidric si este foarte des folosit. Distribuitorii ilegali dilueaza in general substanta pura cu amidon, pudra de talc, zahar, procaina sau amfetamine.
Cum se consuma: prizata, fumata (crack-ul este fumat in pipe de sticla), injectata. Unii folosesc combinatia cocaina (praf sau crack) + heroina, combinatie care se numeste speedball si este extrem de periculoasa.
Durata extazului: intre 15 si 30 de minute.

>>Amfetaminele
Au aparut in: 1930, ca un remediu impotriva congestiei nazale.
Ce sunt: stimulente ale sistemului central nervos ce produc efecte asemanatoare cu cele ale adrenalinei.
Cum arata: se prezinta sub forma unei pulberi albe (sulfat de amfetamina) ori a unui lichid cu miros aromat, de culoarea coniacului. Amfetaminele provenite din circuitul legal au o puritate de 99% si culoarea alba, cele obtinute in laboratoarele clandestine nu depasesc 20-30% substanta activa si culoarea lor este spre galben.
Cum se consuma: oral (sub forma de capsule), prizate, fumate sau injectate.

>>Steroizii anabolizanti
Au fost folositi: dupa 1930, pentru a trata cazurile unor barbati ce nu aveau testosteron suficient in organism, precum si pentru vindecarea unor boli precum anemia, a unor afectiuni ale ficatului, sau a cancerului de san inoperabil.
Ce sunt: versiunea sintetica a hormonilor masculini de testosteron.
Cum arata: capsule cu un continut mare de apa sau lichid pe baza de ulei.
Cum se consuma: oral sau prin injectare. Steroizii sub forma de capsule raman in corp maxim 40 de zile, iar cei pe baza de ulei raman in corp mai multe luni. Se consuma: pentru a obtine performante sportive, pentru a avea un look mai impunator, muschi mai dezvoltati.

>>Barbituricele
Au fost folosite: incepand cu anul 1900.
Ce sunt: antidepresive puternice care incetinesc sistemul nervos central. Au efecte sedative, iar la doze puternice au efecte hipnotice. Sunt prescrise de catre medici pentru a trata insomniile, nelinistea si tensiunea. Unele dintre ele sunt folosite si pentru anestezii.
Cum arata: cel mai des folosite produse sunt sub forma unor capsule rosii, albastre, galbene sau albe.
Cum se consuma: administrare pe cale orala sau prin injectare.

>>LSD
A aparut in: 1938, produs de catre dr. Albert Hoffman.
Ce este: o substanta care face parte din categoria halucinogenelor, fabricata exclusiv in laborator.
Cum arata: lichid incolor si inodor. Se prezinta pe "suporturi" imbibate cu produs (sugativa, tesaturi, zahar sau pilule).
Cum se consuma: se absoarbe pe cale orala in cantitati foarte mici.
Durata extazului: intre 7 si 12 ore.

>>Ecstasy
A aparut in: 1912. Ce este: un drog sintetic psihoactiv, cu proprietati halucinogene. Cum arata: tablete sau pudra alba. Cum se consuma: priza, inghitire. Durata extazului: intre trei si sase ore.

>>Canabisul
Cand a aparut: este mentionata intr-un tratat de botanica datand din secolul XX i.Hr. Ce este: o planta care seamana cu tutunul si atinge sase metri inaltime; pricipalul compus al sau este THC (beta-9-tetrahidrocanabinol), care are un rol asemanator substantelor chimice naturale secretate de creier si care actioneaza la nivelul sistemului nervos central.
Cum arata: se prezinta sub diferite forme: marijuana (preparata din frunze si flori uscate); hasis (preparat din rasina de canabis care se amesteca cu ceara, rezultand tablete de diverse culori, in functie de zona de provenienta: kaki (Maroc), maro (Liban) sau negre (Afganistan, cele mai puternice); ulei de canabis, un derivat al hasisului.
Cum se consuma: marijuana si hasisul se fumeaza ca o tigara pe care ti-o rulezi singur ("joint") sau pot fi mancate (efectul este mai puternic). Uleiul de canabis este picurat de unii pe o bucata de zahar, altii prefera sa puna 1-2 picaturi de ulei pe tigara.